Ексклюзиви
середа, 06 червня 2007 13:53

Ющенко офіційно повідомив послів, що Рада нелегітимна

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Верховна Рада п"ятого скликання втратила свою повноважність з відповідними міжнародно-правовими наслідками.

Таку офіційну позицію від імені Української держави Ющенко висловив під час зустрічі з представниками дипломатичного корпусу в Україні.

"Прошу довести цей констатований факт до ваших столиць. Віднині народні депутати України п"ятого скликання можуть продовжувати виконувати лише ті свої повноваження, що безпосередньо не пов"язані з повноваженнями Верховної Ради України та її представництвом у зовнішніх контактах", – сказав він.

Ющенко наголосив, що в руслі досягнутих політичних домовленостей він підписав 5 червня указ про призначення позачергових виборів до Верховної Ради 30 вересня 2007 року.

Він додав, що цей указ – обов"язковий до виконання. За словами Ющенка, підписаний ним указ додатково гарантує повноцінне виконання всіх домовленостей, які передують виборам.

Президент також наголосив, що відкидає спроби окремих політичних гравців підірвати досягнуті домовленості.

"Відповідальність за порушення домовленостей лежить на керівництві Верховної Ради п"ятого скликання. Складається враження, що вкотре нас хочуть втягти у протистояння, щоб врятувати посади та імунітет окремих політиків. Українське суспільство і наші міжнародні партнери повинні знати, хто не дотримується домовленостей, чим створює перешкоду для врегулювання ситуації", – сказав він.

Також під час зустрічі Ющенко нагадав, що його принциповою ініціативою буде позбавлення народних депутатів необмеженого депутатського імунітету.

Ющенко також офіційно запросив на вибори в Україну міжнародних спостерігачів, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко офіційно повідомив послів, що Рада нелегітимна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути