Ексклюзиви
середа, 24 грудня 2008 10:11

Ющенко очолив НСНУ, щоб її захистити

Президент Віктор Ющенко заявляє, що те, що він очолив партію Народний Союз "Наша Україна", не впливатиме на його діяльність як президента.

Про це він заявив у вівторок на підсумковій прес-конференції.

"Це місія ніяк не відобразиться на виконуванні повноважень президента", - наголосив він.

Він також заявив, що погодився очолити партію, оскільки на неї чинився тиск.

"Хотів би пояснити, пропозицію очолити партію я прийняв тільки з одного міркування, що за останні кілька років, особливо місяців, на партію разом, ідеологію, і в якійсь мірі на мій курс, було зроблено надзвичайно багато атак і нападів. На мій погляд несправедливої недержавницьої критики", - наголосив він.

Ющенко нагадав, що звернувся до політради партії з проханням, щоб вони сформували статут партії так, щоб обрання його головою партії відповідало законам і Конституції.

"Другим словом, сконцентрувати на голові партії символічні функції у відповідності до закону про громадські організації. Щоб президент мав повне право заявити, що я очолюючи в такому статусі голови партії, не порушую жоден національний закон", - наголосив він.

Говорячи про свою мотивацію очолити партію, Ющенко зазначив:

"Я відповідаю за те, що дух, цінності, ідеали тієї партії, яка в 2004 році продовжила політичні змагання на царині президентських виборів, яка в 2002 році вперше в Україні привела до парламенту демократичну більшість, де сили демократичного спрямування вперше стали за чисельністю більші, ніж сили іншого політформату", - сказав він.

"Це рішення символічне, яким я хочу продемонструвати, що я разом з цими ідеалами, з цими цінностями", – наголосив Ющенко, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко очолив НСНУ, щоб її захистити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути