пʼятниця, 12 жовтня 2007 09:05

Ющенко обговорив із президентом Словаччини спільні енергетичні проекти

Президент України Віктор Ющенко і Президент Словаччини Іван Гашпарович обговорили спільні енергетичні проекти. Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.

Відповідно до повідомлення, у четвер Ющенко і Гашпарович провели переговори з питань двостороннього співробітництва.

Президенти обговорили тему візового режиму, освіти, низку економічних проектів, доручили профільним відомствам вивчити і запропонувати конкретні рішення з питань спільного митного й прикордонного контролю.

"В економічній сфері ми вважаємо загальним пріоритетом розвиток низки енергетичних проектів", - сказав Ющенко.

Президент також зазначив, що в освітній сфері Україна і Словаччина мають намір домовитися про взаємне визнання дипломів про вищу освіту і наукових ступенів.

Сторони також обговорили питання, пов"язані з наступною реалізацією проекту Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд.

"Я висловив чітку позицію України - доля цього проекту буде вирішуватися тільки прозорим способом і, безумовно, з консультаціями з відповідними учасниками цього проекту, у тому числі, словацькою державою", - заявив Ющенко.

Президенти також обговорили питання забезпечення прав і гідних умов проживання національних меншин на територіях України і Словаччини.

Президент України передав Президентові Словаччини розсекречені списки словаків, які загинули в 1944-54 роках на території України.

Крім цього, Ющенко запросив Гашпаровича відвідати Україну в 2008 році з візитом.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко обговорив із президентом Словаччини спільні енергетичні проекти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути