Ексклюзиви
четвер, 07 лютого 2008 12:54

Ющенко про суди: "Жулік сидить на жуліку, хабарник на хабарнику"

Президент Віктор Ющенко обурений корупцією в місцевих органах влади та судах.

"Подивишся на все це... жулік сидить на жуліку, хабарник на хабарнику. Чому всі такі пихаті?", - обурився Ющенко під час наради з губернаторами, які доповідали йому про скарги громадян на дії органів влади та судів.

"За що ви зарплату отримуєте, яку я, як громадянин, вам теж плачу? Якщо немає реакції на те, що попирається закон, до якої прокуратури стукати", - запитав президент.

За його словами, якщо чиновник або бізнесмен дає хабар, то це значить, що чиновник продається. "Я не можу представляти систему, до якої існує таке відношення, нам треба щось міняти", - зазначив Ющенко.

Крім того, президент звернув увагу на необхідність судової реформи: "Якщо суд хоче піднятися з колін, то президент йому тут перший партнер, прокурор – то вже другий. Нам потрібен діалог, який був би продуктивний, не гаючи часу, не чекаючи парламенту".

"Ми ж будуємо правове суспільство, де право в центрі всього, де людина в центрі всього, а держава є лакеєм. Я хочу, щоб почуття слуги пробудилося в державі", - заявив Ющенко.

За підсумками наради з губернаторами президент пообіцяв "з десяток указів" у тому числі і кадрових, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко про суди: "Жулік сидить на жуліку, хабарник на хабарнику"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути