субота, 27 вересня 2008 10:58

Ющенко не збирається розпускати парламент

Ющенко не збирається розпускати парламент
Заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук заявляє, що глава держави поки не розглядає питання дострокового розпуску парламенту.

"Президент України поки не розглядає питання дострокового припинення повноважень Верховної Ради. Детально це питання ми поки не аналізуємо", - сказала вона в ефірі "5 каналу" в п"ятницю ввечері, передає "Інтерфакс-Україна".

Ставнійчук пояснила це переговорами щодо створення коаліції, що ведуться в парламенті.

Ющенко ще не визначився зі своєю правовою позицією

При цьому вона заявила, що на її думку, 30-денний термін, що відведений Конституцією для формування коаліції "починається з того моменту, коли відповідна фракція вийшла зі складу коаліції демократичних сил".

"Це моя правова позиція з цього питання. В даний час президент України ще не визначився зі своєю правовою позицією, оскільки дає парламенту конституційним способом сформувати коаліцію", - підкреслила вона.

Як повідомлялося, 3 вересня фракція блоку "Наша Україна - Народна самооборона" заявила про вихід з коаліції з Блоком Юлії Тимошенко. Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк оголосив про це в парламенті 16 вересня.

Згідно Конституції, якщо в 30-денний термін не буде сформована коаліція, президент має право розпустити парламент і оголосити позачергові вибори.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не збирається розпускати парламент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути