Ексклюзиви
понеділок, 06 жовтня 2008 15:41

Ющенко не розпустить завтра Раду

Політолог, директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко прокоментував заяву Президента України Віктора Ющенка про те, що якщо до 7 жовтня парламентські фракції не домовляться про коаліцію, то він скористається своїм правом на розпуск парламенту.

"Я б поставив питання так, що вірогідність дострокових парламентських виборів істотно зросла. Але це не означає, що парламент буде розпущений вже у найближчий день. Взагалі зараз для Ющенка ситуація складається нестандартно і певною мірою досить вигідно. Він зараз може зіграти на податливості БЮТ, Тимошенко і, принаджуючи їх, як "морквиною", можливістю відтворення коаліції БЮТ і НУ-НС, може вимагати від них подальших поступок і у законодавчому плані, і в інших рішеннях. Інакше кажучи, можна діяти у такому режимі: коаліція може існувати де-факто, спільно голосуючи за ті чи інші питання і демонструючи бажання відтворити колишній формат парламентської більшості, але де-юре рішення не ухвалюватимуться певний період. Перефразовуючи Троцького, "ні миру, ні війни" - "ні старої, ні нової коаліції", але не розпускати поки парламент", - зокрема сказав він.

На його думку, демократична коаліція навряд чи відбудеться, якщо "не буде особистого контакту і компромісу між Тимошенко і Ющенком". "Це (відсутність особистих зустрічей прем"єра і Президента – ред.) зараз одна із головних перешкод на шляху відтворення демократичної коаліції", - пояснив Фесенко, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не розпустить завтра Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути