Ексклюзиви
четвер, 17 січня 2008 10:40

Ющенко не хоче Жванії

Ющенко не хоче Жванії
Проект постанови про призначення депутата від "НУ-НС" Давида Жванії головою Антимонопольного комітету зник із сайту Верховної Ради після того, як президент Віктор Ющенко провів переговори з фракцією "НУ-НС" і прем"єр-міністром.

Про це в четвер пише "Комерсант-Україна" з посиланням на свої джерела.

У прес-службі Кабміну зникнення документа прокоментувати не змогли, заявивши, що "плани прем"єра щодо Давида Жванії залишилися незмінні".

Опитані "Комерсантом" представники депутатської групи "Народна самооборона" у середу також не змогли пояснити що відбувається.

Однак, за інформацією видання, ще 15 січня, наступного дня після оголошення наміру Кабінету міністрів призначити Жванію на посаду голови АМКУ, на засіданні політради "НУ-НС" деякі представники блоку висловилися категорично проти його призначення на цю посаду.

"Справа не в самому Жванії, він лише є предметом торгу"

У той же день, відразу після зустрічі з членами блоку і прем"єр-міністром Юлією Тимошенко, Ющенко рекомендував прем"єрові висунути іншу кандидатуру.

"Якщо політрада і ухвалила таке рішення, то це не уся фракція. Якщо це так, тоді ясно, що керівництво фракції не рахується з думкою "Народної самооборони", яка складає чверть фракції. Я не стану говорити, що це розкол, але таке рішення не сприятиме миру в лавах НУНС", - заявив депутат Володимир Ар"єв.

Деякі члени блоку стверджують, що Ющенко таким чином прагне стримати кадрові претензії групи "Народної Самооборони".

"Справа не в самому Жванії, він лише є предметом торгу", - заявило джерело видання в керівництві блоку "НУ-НС".

За твердженням інших джерел, вимога президента пояснюється його натягнутими відносинами саме зі Жванією, котрого, за інформацією видання, рекомендував Тимошенко глава фракції "НУ-НС" В"ячеслав Кириленко, попередньо давши обіцянку "Народній самообороні" прикласти максимум зусиль, щоб Жванія очолив АМКУ.

14 січня перший віце-прем"єр Олександр Турчинов повідомив про намір Кабміну призначити на посаду голови АМКУ Жванію, однак у середу, 16 січня, проект відповідної постанови зник із нормативної бази сайту парламенту.


За матеріалом: "Комерсант-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не хоче Жванії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути