Ексклюзиви
понеділок, 23 лютого 2009 11:28

Ющенко не дозволить Тимошенко скасувати вибори

Ющенко не дозволить Тимошенко скасувати вибори

Президент Віктор Ющенко стурбований намірами депутатів скасувати виборів до Тернопільської облради.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Андрій Кислинський, повідомляє прес-служба президента.

За його словами, Ющенко звернувся з листом до спікера Володимира Литвина щодо ініціативи окремих політичних сил скасувати призначені на 15 березня вибори до Тернопільської облради.

Президент наголосив, що "параліч місцевої ради боляче б"є по добробуту кожного мешканця відповідної території, обертаючись проблемами з виплатами зарплат лікарям, вчителям та іншим категоріям громадян".

На думку Ющенка, "імпульсивні дії парламенту, спрямовані на протиправне обмеження конституційних виборчих прав громадян, не сприятимуть стабільності в країні і викличуть справедливе обурення у суспільстві".

"Хоча парламентська фракція БЮТ повним складом голосувала за призначення тернопільських виборів, вже через місяць очільники БЮТ радикально змінили свою позицію і виступили проти. Мовляв, під час кризи (про яку бютівці, виявляється, не знали 18 грудня?!) треба економити бюджетні кошти", – зазначив Кислинський.

Якщо БЮТ не може виграти вибори, він їх скасовує

"Цікаво, що не йдеться про скасування інших вже призначених 115 позачергових місцевих виборів. Крім того, майже всі кошти на тернопільські вибори урядом уже виділені, а частина – виплачені як зарплата майже 2,5 тисячам людей, які працюють у виборчих комісіях області", - додав він.

На думку Кислинського, насправді, політична сила Тимошенко "намагається уникнути розгромної поразки на виборах до Тернопільської облради, адже результати соцопитувань показують різке падіння довіри тернополян до Тимошенко після її зближення з Кремлем".

"Друга поспіль - після травневих виборів у Києві - поразка БЮТ на місцевих виборах серйозно зашкодить президентській виборчій кампанії, яку вже розпочала Тимошенко. Тому позиція проста: якщо БЮТ не може виграти вибори, він їх скасовує", - заявив він.

Кислинський наголосив, що попри усі намагання скасувати "незручні для прем"єра та її політичної сили вибори, позиція президента є категоричною: ніхто не може забрати право громадян України обирати місцеву та національну владу".

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не дозволить Тимошенко скасувати вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути