Ексклюзиви
четвер, 14 червня 2007 08:03

Ющенко нарешті пояснив, навіщо існує ГУАМ

Президент України Віктор Ющенка вважає "актуальним питанням" розширення Організації за демократію та економічний розвиток – ГУАМ.

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це він заявив в інтерв"ю провідним азербайджанським телеканалам "Lider TV", "ANS" та "AzTV" напередодні свого візиту до Азербайджану для участі в саміті ГУАМ.

Головні теми розмови – перспективи та пріоритети ГУАМ, двосторонні відносини України та Азербайджану. Також Президент відповів на запитання щодо внутрішньополітичної ситуації в Україні, євроатлантичних прагнень нашої держави, українсько-російських відносин.

Говорячи про ГУАМ, Ющенко відзначив: "Регіональні ініціативи дуже важливі для просування національних інтересів" країн-учасниць об"єднання. У цьому контексті пріоритетними в діяльності ГУАМ він назвав ряд економічних та транспортних проектів. Йдеться зокрема про будівництво нафтопроводу "Одеса-Броди-Плоцьк-Гданськ" та залізниці "Баку-Тбілісі-Поті-поромна переправа "Керч"". Він також відзначив перспективність співпраці в авіабудуванні та запровадження між чотирма країнами режиму зони вільної торгівлі.

На думку Ющенка, "актуальним питанням" є розширення ГУАМ, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко нарешті пояснив, навіщо існує ГУАМ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути