Ексклюзиви
вівторок, 27 травня 2008 11:29

Ющенко наказав Тимошенко відзвітувати за прожитковий мінімум

Президент Віктор Ющенко просить прем"єра Юлію Тимошенко вжити невідкладних заходів для відновлення державою мінімального рівня забезпеченості життя людини.

Про це йдеться у листі Ющенка до Тимошенко, повідомляє прес-служба президента.

"Моя стурбованість посилюється через ігнорування урядом прямих законодавчих норм з цього питання. Незважаючи на той факт, що законодавча норма стосовно оприлюднення спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі праці та соціальної політики розрахунків щомісячного фактичного розміру прожиткового мінімуму на одну особу до 20 числа наступного місяця набрала чинності ще 1 березня 2008 року, проте, ні 20 квітня, ні 20 травня оприлюднення фактичного розміру прожиткового мінімуму так і не сталося", – наголошує Ющенко.

На його думку, "йде свідоме приховування інформації про реальний стан справ із забезпечення нижньої межі добробуту наших громадян, який визначається державою як розмір прожиткового мінімуму, що є недопустимим у правовій, соціально-орієнтованій державі".

Водночас, підкреслює президент, за розрахунками експертів, розміри прожиткового мінімуму для всіх груп населення, встановлені в законі про Держбюджет на 2008 рік, не відповідають реальним розмірам.

Зокрема, фактичний розмір прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, на якому базується розрахунок пенсійних виплат та соціальних допомог, випереджає своє номінальне значення вже як мінімум на 50 гривень.

З огляду на це, Ющенко просить Тимошенко вжити невідкладних заходів щодо виконання вимог зазначених законодавчих норм та взяти під особистий контроль питання подальшого дотримання уповноваженими органами встановлених правових положень.

Про проведену роботу президент просить поінформувати невідкладно, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко наказав Тимошенко відзвітувати за прожитковий мінімум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути