пʼятниця, 05 грудня 2008 08:56

Ющенко може захистити своє крісло референдумом

Наміри Блоку Юлії Тимошенко і Партії регіонів щодо обрання Президента України у Верховній Раді дають Президенту Віктору Ющенку підстави ініціювати референдуму з цього питання.

Таку думку в експерт-опитуванні Центру досліджень політичних цінностей "АКСІА" висловив політолог Вадим Карасьов.

"Якщо така новостворена коаліція почне впроваджувати "конституційні інновації", наприклад змінювати статус Президента та переводити обрання Президента з загальнонаціонального рівня на рівень парламенту і, таким чином, змінювати загальнонародний президентський мандат в елітний парламентський, то у Віктора Ющенка з"явиться аргумент для проведення референдуму з питання обрання Президента", – сказав, зокрема, Карасьов.

На думку експерта, позиція Президента в цьому питанні буде виграшною, враховуючи "президентськоцентричну" політичну культуру українців. "Але референдум – це теж вибори. Це тільки підсилить загальну політичну турбулентність, яка вийде вже за межі парламенту", – додав політолог. УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко може захистити своє крісло референдумом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути