четвер, 24 липня 2008 11:05

Ющенко має надію, що приїзд патріархів сприятиме об"єднанню церков

Президент України ВікторЮщенко обіцяє докласти всіх зусиль для налагодження відкритого і щирого діалогу між православними конфесіями в Україні.

Як повідомили у прес-службі Президента України, про це глава держави сказав сьогодні на конференції "Регіональний діалог між православними церквами та фракцією "Європейська народна партія (християнські демократи) - Європейські демократи".

Коментуючи ситуацію, що склалася у взаємовідносинах православних конфесій в Україні, Ющенко наголосив: "Певен, що багатьох із вас, як і всіх українців, непокоїть факт поділу серед православних в Україні. Знаю: єдності прагнуть віруючі, єдності прагне Український народ, єдності вимагає сама логіка нашого історичного розвитку". У цьому контексті глава держави висловив сподівання, що об`єднавчим процесам надасть імпульсу святкування 1020-річчя Хрещення Київської Русі. Він також сподівається, що процес об`єднання буде пройдений з мудрістю, толерантністю, взаємною повагою і розумінням.

"Ми пройдемо його гідно, як і належить справжнім християнам. Вірність високим цінностям православ`я має бути вищою за особисті амбіції, людські слабкості та земні вигоди", - переконаний Президент, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко має надію, що приїзд патріархів сприятиме об"єднанню церков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути