середа, 24 грудня 2008 15:09

Ющенко і Тимошенко не виправдали сподівань українців - опитування

Українці усе більше не схвалюють дій Віктора Ющенка на посаді президента і Юлії Тимошенко на посаді прем"єра.

Про таку тенденцію свідчать результати опитування, проведеного "Фом-Украина", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами гендиректора "Фом-Украина" Олександра Бухалова, 83,1% респондентів, відповідаючи на запитання, схвалюють вони чи ні дії Ющенка на посаді президента, дали негативну відповідь.

Водночас ще у квітні цього року кількість людей, які не схвалюють дії президента, становила 65,4%. І тільки 11% опитаних позитивно оцінюють роботу Ющенка, хоча у квітні таких людей було 22,9%.

Не схвалюють дій прем"єра 60,2% українців, у той час як у серпні цього року ця цифра склала 51,1%.

Також різко знизилася кількість людей, які схвалюють роботу Тимошенко як голови уряду. У грудні позитивно висловилися відносно дій прем"єра 31%, у серпні симпатиків дій Тимошенко було 38,7%.

Відповідаючи на запитання, кому з політиків українці довіряють - не довіряють, респонденти висловилися найбільш критично на адресу президента.

При довірі в 6% опитаних число тих, які не довіряють, склало 34,1%. Кількість тих, що довіряють – не довіряють Тимошенко розподілилася на 21,2 і 22,8% відповідно.

Також опитування показало, що найбільше українці довіряють спікеру Верховної Ради Володимиру Литвину - 16,1%. Не довіряють цьому політику 5,5% опитаних.

Опитування проводилося з 7 по 20 грудня 2008 року методом інтерв"ю за місцем проживання респондента. Вибірка становить 2000 респондентів з 160 населених пунктів. Похибка вибірки становить 2,2%.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко і Тимошенко не виправдали сподівань українців - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути