Ексклюзиви
субота, 19 липня 2008 12:33

Ющенка викликають в Генпрокуратуру і допитуватимуть не менше 7 годин

Ющенка викликають в Генпрокуратуру і допитуватимуть не менше 7 годин
Генпрокуратура України викликає на допит президента Віктора Ющенка та обіцяє допитувати його не менше семи годин і не слідчий приїде до голови держави, а той - до нього. Про це повідомив Генпрокурор України Олександр Медведько на прес-конференції в Києві після розширеного засідання колегії ГПУ.

"Його допитають в головному слідчому управлінні ГПУ, хоча, враховуючи зайнятість президента, розглядається варіант приїзду слідчого до президента, але за попередньою домовленістю саме Віктор Андрійович приїде до слідчого, і ми його допитаємо, а питань до нього дуже багато, і ви побачите, що президент буде допитаний не менше, як і журналіст", - повідомив Медведько, маючи на увазі, що журналіста "Української правди" Сергія Лещенка допитували в Генпрокуратурі 7 годин.

Зі слів Генпрокурора, президент буде допитаний щодо його отруєння, а також заяв Давида Жванії, що пов"язані з даною справою.

На питання про Миколу Мельниченка Генпрокурор відповів, що статус екс-майора УГОУ як свідка не змінився, він з"являєтья на допити, але плівки і записуючий пристрій, яким користувався в кабінеті тодішнього президента Леоніда Кучми, як і раніше не видає, наполягаючи на новій експертизі. Хто її повинен проводити - ФБР або якісь міжнародні організації, незрозуміло.

Медведько запевнив, що ГПУ обов"язково відреагує на випад нардепа Давида Жванії під час вручення йому співробітником СБУ повістки про виклик на допит у справі про отруєння Ющенка. Генпрокурор нагадав, що раніше була відповідальність за наклеп і образу, зараз таких статей в КК немає, що, на його думку, неправильно, зате суди розглядають позови про захист честі та гідності.

Найближчим часом голова ГПУ обіцяв оприлюднити відеозапис сказаного Жванією, підкресливши, що слова останнього явно не роблять йому честі як парламентарієві. Жванія і не приховує, що обізвав своїх кривдників "дебілами і виродками". Він заявив, що повістку йому вручали в аеропорту, коли він проводжав сім"ю на відпочинок, "хамським чином, при дітях, з камерами", і на "повістці не було номера кримінальної справи".

Що стосується інциденту безпосередньо з допитом журналіста "Української правди" Лещенка за наслідками інтерв"ю з Жванією, Медведько повідомив: "Я обов"язково особисто зустрінуся з журналістом, але хай він не сприймає це як виклик, просто я запрошую його поспілкуватися з Генпрокурором, і ми з"ясуємо всі пов"язані з цим питання", повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Ющенка викликають в Генпрокуратуру і допитуватимуть не менше 7 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути