Ексклюзиви
понеділок, 01 березня 2021 17:57

Урядова економічна стратегія не має права програмувати бідність – Тарута

Урядова економічна стратегія не має права програмувати бідність – Тарута
Народний депутат Сергій Тарута: "Щоб через 10 років Україна могла посісти притомне місце на глобальній економічній мапі, потрібен стрімкий розвиток". Фото: hromadske.ua

Національна економічна стратегія України до 2030 року - НЕС-2030 - не має права програмувати бідність для українців.

Про це заявив народний депутат України, перший заступник голови комітету ВР з питань економічного розвитку Сергій Тарута під час обговорення на засіданні комітету засадничих положень та ключових напрямів проєкту Національної економічної стратегїї-2030.

"У депутатів є багато слушних зауважень стосовно того, що уряд та його експерти у своїх напрацюваннях притримуються консервативних прогнозів, вони спираються на надобережні розрахунки та песимістичні варіанти розвитку подій. Може, такі прогнози й не будуть викликати критики з боку рецензентів НЕС-2030, але вони непридатні для цілей сталого розвитку України", - наголосив Сергій Тарута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у Кабміні планують підтримувати малий та середній бізнес наступні 10 років

Як вважає парламентар, щоб через 10 років Україна могла посісти притомне місце на глобальній економічній мапі, потрібен стрімкий, випереджаючий розвиток. Тому без формулювання та досягнення амбітних цілей для всієї країни та кожного її громадянина, Україна може стати нецікавою насамперед для української молоді, та й для всього світу.

"Ставити уряду такі амбітні цілі і є стратегічне завдання Верховної Ради у парламентсько-президентській республіці. Саме парламент має формувати засади політики сталого розвитку, а урядовці мають виконувати свою частину роботи", - зауважив народний депутат.

За підсумками обговорення, комітет прийняв пропозицію розробників НЕС-2030 провести спільну стратегічну сесію, метою якої стала б імплементація урядових напрацювань у стратегічні засади сталого розвитку України.

"НЕС-2030 повинна стати вагомою складовою державної політики сталого розвитку України", - резюмував Сергій Тарута.

Уряд розробляє Національну економічну стратегію до 2030 року. Документ визначить напрямок розвитку України на наступні 10 років. Стратегія буде розроблена на основі підсумків "аудиту держави".

Зараз ви читаєте новину «Урядова економічна стратегія не має права програмувати бідність – Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути