Ексклюзиви
вівторок, 21 травня 2019 14:05

Уряд після Гройсмана може очолити жінка

Уряд після Гройсмана може очолити жінка
Іванна Климпуш-Цинцадзе може очолити перехідний уряд. Фото: УНІАН

Віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе готова очолити уряд у перехідний період.

Про це вона заявила у вівторок.

"Наскільки я знаю із законодавства, у такому разі це рішення президента. Має бути указ щодо того, хто виконуватиме обов'язки прем'єра, якщо буде проголосовано відставку уряду. Відмовлятися від відповідальності я не звикла", - сказала Климпуш-Цинцадзе, пише "Інтерфакс-Україна"

Також віце-прем'єр заявила, що їй уже надійшли пропозиції для участі в парламентських виборах, але поки що вона не готова їх розкрити.

На запитання, чи готова вона погодитися на посаду в новому уряді на нинішній позиції або в якомусь іншому статусі, наприклад, міністра оборони, віце-прем'єр відповіла, що "нехай спочатку запропонують".

"Якщо ніхто не збирається переходити червоних ліній європейської та євроатлантичної інтеграції, - це принципове питання, і наскільки швидко вони збираються рухатися, від відповіді на ці запитання залежатиме й моя відповідь", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дострокові вибори будуть: назвали орієнтовну дату

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман подасть у відставку на засіданні уряду в середу. Про це він заявив на брифінгу 20 травня.

Зараз ви читаєте новину «Уряд після Гройсмана може очолити жінка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути