Ексклюзиви
вівторок, 13 листопада 2007 12:32

Уряд на половину скоротив щомісячну доплату пенсіонерам - екс-працівникам ЧАЕС

Кабінет Міністрів скоротив щомісячну доплату до пенсії непрацюючим пенсіонерам, звільненим у зв"язку із закриттям Чорнобильської атомної електростанції, з 50% до 25% розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

Про це сказано в постанові Кабміну N1297 від 8 листопада.

Уряд установив, що розмір щомісячної доплати до пенсії непрацюючим пенсіонерам, які на 15 грудня 2000 року були у трудових відносинах із ЧАЕС на загальних підставах і мають право на одержання пенсії як на загальних, так і на пільгових умовах, а також по інвалідності й звільненні у зв"язку із закриттям ЧАЕС, становить при стажі роботи на цій станції до 5 років 25% розміру прожиткового мінімуму, визначеного на відповідний рік для непрацездатних осіб (раніше було 50%).

Кабмін також установив, що за кожний наступний цілий рік роботи щомісячна доплата збільшується на 5% розміру зазначеного прожиткового мінімуму (раніше ця доплата за кожен рік роботи понад 5 років збільшувалася на 10% прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб).

Уряд установив, що максимальний розмір такої доплати не може перевищувати розмір прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб (раніше максимальний розмір доплати не міг перевищувати 2 величин цього прожиткового мінімуму).

Кабмін доручив Пенсійному фонду забезпечити від дня набуття чинності цієї постанови виплату доплати в передбачених розмірах, але не менше від фактичного розміру станом на зазначену дату.

Ця постанова набуває чинності від дня опублікування.

У державному бюджеті 2007 рік передбачено прожитковий мінімум для непрацездатних з 1 січня - 380 гривень, з 1 квітня - 406 гривень, з 1 жовтня - 411 гривень на місяць, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Уряд на половину скоротив щомісячну доплату пенсіонерам - екс-працівникам ЧАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути