Ексклюзиви
понеділок, 25 серпня 2008 17:09

Уночі проти Яценюка вчинили свідомий акт вандалізму

Минулої ночі на вулиці Головній у Чернівцях, біля магазину "Букініст", який розташований навпроти обласного управління МВС, невідомі пошкодили пам"ятний знак, присвячений нинішньому голові Верховної Ради України Арсенію Яценюку.

Як повідомив в інтерв"ю автор ідеї пам"ятника, художник Анатолій Федірко, невідомі зловмисники "здійснили наругу над артефактом", пошкодивши нижню раму на пам"ятникові, виготовленому у вигляді невеликої фотокартини, у місці, "де напис сповіщав, що це зображення чернівчанина Арсенія Яценюка у дитинстві, де він стоїть в оточенні рідної сестри та інших дівчаток".

Сама ж картина, прикріплена до стіни магазину "Букініст", залишилася на місці, однак, за словами А.Федірка, невідомі відірвали і кинули на землю прикріплений поряд на металічному ланцюгу алюмінієвий кухоль з написом "Для пожертв на розвиток українського парламентаризму".

"Це була свідома акція людей, які зовсім не бомжі, і які ставили за мету просто знищити пам"ятник саме напередодні приїзду у місто пана Яценюка. Тривожить те, що цей акт вандалізму відбувся за кілька метрів від приміщення обласної міліції", - сказав А.Федірко. (За повідомленням прес-служби Чернівецької облради, 27 серпня передбачається приїзд до Чернівців голови ВРУ А.Яценюка, який має намір особисто відвідати ряд районів Буковини, що постраждали від катастрофічного липневого паводку).

А.Федірко водночас зазначив, що вже встиг "відновити раму фотопортрета спікера і знову прикріпити на місце кружку".

Як передавалося раніше, 14 липня у Чернівцях, чернівецький художник А.Федірко відкрив символічний пам"ятник землякові – голові Верховної Ради України А.Яценюку. Так званий пам"ятник нагадує ікону, на якій зображений сам А. Яценюк у дитинстві, в оточенні сестер. Поряд до розміщеного зображення прибита ланцюгом алюмінієва кружка, на якій написано: "Для пожертв на розвиток українського парламентаризму". Після відкриття знаку десятки чернівчан почали кидати монети і гривні у кружку, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Уночі проти Яценюка вчинили свідомий акт вандалізму ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути