Ексклюзиви
пʼятниця, 18 липня 2008 09:57

Українським підприємцям відкриють ринки держзакупівель США та Євросоюзу

Українським підприємцям відкриють ринки держзакупівель США та Євросоюзу
Україні для повноцінної інтеграції до Світової організації торгівлі та приєднання до Угоди про державні закупівлі, яка діє в межах СОТ, необхідно адаптувати законодавство до міжнародних вимог та вимог щодо попередження корупції й підтримку конкуренції.

Такі рекомендації надали фахівці Світового банку, повідомляє"Німецька хвиля".

Як зазначив представник Українсько-європейського дорадчого центру з питань законодавства Валентин Деревянкін, приєднання України до Угоди СОТ про державні закупівлі відкриє українським підприємцям ринки держзакупівель США та Євросоюзу і дозволить залучати інвесторів тих країн до таких самих ринків в Україні. Але для цього державі слід узгодити поданий до парламенту проект закону про державні закупівлі з вимогами СОТ та директивами Єврокомісії, сказав він.

За словами Деревянкіна, "адаптація в Євросоюзі розглядається як дуже широкий процес, який передбачає не лише власне законотоворчу роботу, але й правоохоронну функцію. Яка роль судів та тих органів, що розглядають скарги".

Фахівці Світового банку рекомендували Україні скасувати Тендерну палату як орган, що провокує непрозорість та корупцію в сфері державних закупівель. А також - зробити тендери максимально прозорими для моніторингу громадськості та націлити процедуру їх проведення на посилення конкуренції між учасниками конкурсів.

Зараз ви читаєте новину «Українським підприємцям відкриють ринки держзакупівель США та Євросоюзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути