Ексклюзиви
середа, 06 серпня 2008 12:11

Українські солдати поїхали в Грузію

Група українських військовослужбовців пройде курс гірсько-піхотної підготовки на базі спеціалізованого навчального центру Збройних сил Грузії.

Про це в середу повідомляє УНІАН з посиланням на Управління прес-служби Міноборони.

Згідно із повідомленням, 19 українських військовослужбовців, що представляють підрозділи спеціального призначення, навчатимуться в рамках Міжнародного курсу гірсько-піхотної підготовки, що проводиться у навчальному центрі ЗС Грузії поблизу міста Сачхере.

У Міноборони зазначають, що головна мета курсу полягає у підготовці військовослужбовців з питань організації та ведення бойових завдань у горах.

Зокрема, під час навчання на Міжнародному курсі українські спецназівці ознайомляться із системою підготовки фахівців з питань організації і проведення підготовки підрозділів до дій у горах, навчально-матеріальною базою Центру, організаційно-штатною структурою гірсько-піхотних підрозділів країн-партнерів НАТО, організацією взаємодії між різними підрозділами під час проведення операцій у гірській місцевості.

Крім того, українські військові мають опанувати стандарти, прийняті в арміях країн-членів НАТО щодо організації та проведення операцій у горах, вимоги Альянсу щодо гірсько-піхотної підготовки, а також процедури, алгоритм прийняття рішень на проведення операцій у горах та новітні програми підготовки фахівців гірсько-піхотної справи.

Як повідомили у Міноборони, на Міжнародному курсі у Грузії українські військові навчатимуться до 24 серпня, повідомляє УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Українські солдати поїхали в Грузію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути