Ексклюзиви
середа, 13 січня 2016 13:00

Українцям перерахують плату за опалення

Українцям перерахують плату за опалення
Фото: tyachivnews.in.ua

Підприємства теплокомуненерго повинні провести перерахунок виставлених населенню рахунків за опалення. Про це повідомив прем'єр Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету міністрів у середу. Він доручив проконтролювати це віце-прем'єр-міністру Геннадію Зубку.

"Постанова уряду є, тепер її потрібно виконувати", - сказав прем'єр.

Яценюк пояснив, що уряд прийняв постанову №630, яка прив'язує формування тарифу на опалення до зовнішньої температури повітря. Прем'єр також підтримав ініціативу віце-прем'єра провести селекторну нараду з представниками облгазів.

Зубков пояснив, що облгази зараз виставляють населенню завищені рахунки за поставки газу.

Раніше Яценюк доручив перерахувати плату за теплопостачання в будинки, де жителі скаржилися на холод у квартирах.

"Якщо температура в квартирі менше 12 градусів, можна взагалі не платити за опалення, — сказав Яценюк. — Якщо холодніше 18 градусів, треба звернутися до теплокомуненерго, з яким укладено договір. Або зателефонувати в жек чи об'єднання співвласників багатоквартирних будинків. Викликати комісію, щоб склала акт. Обов'язково уточніть номер вашої заявки. Комісія повинна прибути протягом 72 годин. Якщо комунальники не прийшли, громадяни мають право самостійно скласти акт про температурний режим у помешканні. Документ можуть засвідчити підписами двоє свідків. Наприклад, сусіди. Акт треба передати в теплокомуненерго. Підприємство зобов'язане перерахувати плату за тепло.

За кожен градус нижче норми сума в платіжці має бути зменшена на 5 відсотків. Тобто якщо в квартирі плюс 16, то рахунок за тепло буде менший на 10 відсотків".

Зараз ви читаєте новину «Українцям перерахують плату за опалення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути