четвер, 20 вересня 2018 14:32

Українці готові йти на вибори: останні рейтинги симпатій

Українці готові йти на вибори: останні рейтинги симпатій
У трійці президентського рейтингу Юлія Тимошенко, Анатолій Гриценко та Петро Порошенко. Фото: objectiv.tv

На вибори президента у березні наступного року готові піти 77% українців.

Про це свідчать результати опитування Інституту аналізу та прогнозування, про які повідомив його директор Юрій Лісничий.

"Ми фіксуємо дуже високий рівень готовності брати участь у виборах. У президентських - це понад 77 відсотків. У парламентських - понад 70", - сказав Лісничий.

За результатами опитування, проведеного в другий тиждень вересня, лідером президентської гонки зараз є Юлія Тимошенко. Її готові підтримати 18% українців. На другому місці з 10,5% Анатолій Гриценко. Нинішній глава держави Петро Порошенко займає третю позицію з 9,9%. Далі йдуть Вадим Рабінович - 8,8%, Святослав Вакарчук - 8,7%, Володимир Зеленський - 8,5%, Юрій Бойко - 7,6%, Олег Ляшко - 7,5%.

"Динаміка вподобань міняється. І з сезону в сезон змінюються показники другого, третього, четвертого, п'ятого місць. Це свідчить про те, що українці прискіпливо слідкують за новинами і реагують на них", - констатував Лісничий.

Симпатії політичних партій ідуть наступними за рейтингами їхніх лідерів, зазначив експерт. За партію "Батьківщина" Тимошенко готові голосувати 14,6% громадян. "Громадянську позицію" Гриценка підтримали б 8,7%. "Блок Петра Порошенка" - 7,9%. "За життя" Рабіновича готові підтримати 7,8% респондентів. "Слугу народу" Зеленського - 7,6%. "Опозиційний блок" - 6,7%. Замикає рейтинг партій із шансами пройти до парламенту Радикальна партія Ляшка - 6,6%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакарчук готовий йти у політику

Українці вважають, що найбільше Росія зацікавлена у президентстві такої трійки політиків, як Юрій Бойко, Вадим Рабінович та Юлія Тимошенко. Про це свідчать результати опитування, проведеного спільно Київським міжнародним інститутом соціології, Центром Разумкова і центром "Социс" із 30 серпня по 9 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Українці готові йти на вибори: останні рейтинги симпатій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути