вівторок, 16 липня 2019 15:41

Україна заборонить угорським чиновникам приїжджати без запрошення

Україна заборонить угорським чиновникам приїжджати без запрошення
Україна пропонувала угорським чиновникам, зокрема, Петеру Сийярто, приїхати до Києва і зустрітися з колегами, після чого поїхати на Закарпаття разом з представником українського МЗС. Угорська сторона не відреагувала на пропозицію Фото: Delo.ua

Заступник голови Офісу президента України Вадим Пристайко прокоментував нещодавній візит чиновників із Угорщини.

16 липня на брифінгу в Києві Пристайко заявив, що Україна вживе заходів, щоб у майбутньому не допустити неузгоджених візитів угорської влади на Закарпатті, пише Дзеркало тижня.

"Мені здається, що у такий момент можна було б, як сусідня держава, дружня до нас, утриматися від таких поїздок. Така рекомендація була. На жаль, наші колеги не почули нас, діяли волюнтаристськи. Ми цивілізована держава, ми намагаємося не забороняти в'їзд , наприклад, міністру Сийярто (глава МЗС Угорщини. - Gazeta.ua) ", - сказав заступник голови Офісу президента України.

За його словами, Україна пропонувала угорським чиновникам, зокрема, Петеру Сийярто, приїхати до Києва і зустрітися з колегами, після чого поїхати на Закарпаття разом із представником українського МЗС. Угорська сторона не відреагувала на пропозицію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина висунула Зеленському умови

"Я вважаю, що така практика є неприйнятною. МЗС зі своїм новим керівництвом і Офіс президента будуть вживати заходів, щоб такого більше не відбувалося", - додав він.

У МЗС України заявили, що нещодавня зустріч прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з головою Товариства угорської культури Закарпаття, народним депутатом України Василем Брензовичем у Будапешті, низка візитів до Закарпатської області офіційних осіб Угорщини і публічних заяв агітаційного характеру на підтримку зазначеного та інших кандидатів на виборах до Верховної Ради викликає стурбованість. 16 липня до Берегово має приїхати глава МЗС Угорщини Петер Сійярто, який зустрінеться з лідерами угорських організацій.

Зараз ви читаєте новину «Україна заборонить угорським чиновникам приїжджати без запрошення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути