неділя, 03 липня 2022 23:21

Україна нічого не віддає, наші війська повернуться в Лисичанськ - Зеленський

Україна нічого не віддає, наші війська повернуться в Лисичанськ - Зеленський
Зеленський прокоментував відхід із Лисичанська. Фото: Офіс президента

Українські війська повернуться в Лисичанськ завдяки тактиці та постачанню сучасної зброї.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні в Telegram. Він наголосив, що на Донбасі ворог має чисельну перевагу, але ЗСУ знищує потенціал окупантів – день за днем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Краматорськ і Слов'янськ найбільше постраждали від обстрілів окупантів - Кириленко

"Росія має достатньо "Смерчів", "Ураганів", "Градів", щоб знищувати в Україні місто за містом. Вони зібрали на Донбасі зараз найбільшу свою вогневу потугу. І вони можуть використовувати десятки тисяч артилерійських снарядів щодобово на одній ділянці фронту", - зазначив президент.

За його словами, важливу роль у війні відіграє зброя від західних партнерів, але людське життя потрібно берегти понад усе.

"Звичайно, отримані нами системи HIMARS та інша зброя від партнерів грають при цьому важливу роль. Не меншу роль грає і те, що ми бережемо життя наших воїнів. Стіни ми відбудуємо, землю відвоюємо, а людей треба берегти понад усе", - пояснив Зеленський.

Він запевнив, що українська армія повернеться в Лисичанськ, коли отримає більше сучасної зброї.

"І якщо командування нашої армії й забирає людей із певних точок фронту, де ворог має найбільшу вогневу перевагу, – зокрема це стосується й Лисичанська, – це означає лише одне: ми повернемося завдяки нашій тактиці та завдяки нарощуванню постачання сучасної зброї. Україна нічого не віддає", - запевнив Зеленський.

Він додав, що ЗСУ поступово рухається вперед.

"І на Харківщині, і в Херсонській області, і на морі – Зміїний тому гарний приклад. Буде день, коли те ж саме скажемо і про Донбас", - впевнений Зеленський.

Президент також прокоментував обстріли окупантами міст Слов'янськ, Краматорськ та Харків.

"Тільки в Словʼянську у списку загиблих вже шість людей, близько двадцяти – поранені. Загинула дівчинка, її звали Єва, у серпні цього року їй би виповнилося 10 років", - повідомив Зеленський.

Сьогодні, 3 липня, місто Слов'янськ Донецької області зазнало наймасштабнішого обстрілу за останній час. У результаті велика кількість поранених та загиблих, у місті – до 15 пожеж.

Від ворожих ударів реактивними системами залпового вогню постраждали водночас декілька мікрорайонів міста.

Зараз ви читаєте новину «Україна нічого не віддає, наші війська повернуться в Лисичанськ - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути