Ексклюзиви
четвер, 10 квітня 2008 11:31

Україна готова до вступу в СОТ

На сьогодні Україна цілком підготовлена до вступу у Світову організацію торгівлі.

Про це заявив заступник міністра економіки Валерій П"ятницький під час виступу у парламенті з інформацію уряду щодо законопроектів з питань вступу до СОТ.

Він наголосив, що ті закони, які Україні ще необхідно ухвалити, "є фактично косметичними, які вводять в обіг норми, що викликані вимогами часу".

П"ятницький наголосив, що Україна має усю належну законодавчу базу та інституції, аби працювати у рамках СОТ. Він нагадав, що було ухвалено 60 нормативних актів для вступу України до цієї організації.

При цьому П"ятницький нагадав, що необхідно ратифікувати протокол про вступ України до СОТ. Він наголосив, що згідно з цим протоколу митний тариф на аграрну продукцію в середньому буде становити 11%, а на промислову - 5%. При цьому, за словами заступника міністра, митний тариф на цукор становитиме 50%.

П"ятницький також зауважив, що Україна багато зробила у сфері захисту прав інтелектуальної власності. "Ми фактично наблизилися до того рівня, який діє в ЄС", - сказав він, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна готова до вступу в СОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути