Ексклюзиви
вівторок, 27 лютого 2018 18:00

Україні потрібні приватні армії - військовий експерт

Україні потрібні приватні армії - військовий експерт
В Україні необхідно створювати приватні армії, вважає військовий експерт Олексій Арестович. Фото:glavcom.ua

В Україні потрібно дозволити створювати приватні військові формування. Про це Gazeta.ua каже військовий експерт Олексій Арестович.

"Багато наших воюють десь у світі, але їх ніхто не контролює. Щоб це виправити, в Україні варто легалізувати створення приватних військових формувань. - ркаже Олексій Арестович, - Зможемо заробляти на цьому великі гроші та підвищимо статус України в світі. Адже за найманцями прийдуть бізнесмени, які інвестуватимуть у країну. Надання збройних послуг іншим державам — це завжди вплив. Отримаємо можливість проводити свою політику, забезпечену силовим шляхом, у різних кінцях світу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нам не перемогти корупцію, поки партійні боси беруть участь у призначенні силовиків - Рабінович

Найманство в Україні завжди було розповсюдженим, вважає експерт.

"Те, що у російській приватній військовій компанії Вагнера в Сирії, є підрозділ з українськими найманцями, не впливає на імідж України у світі. Усім відомо, що ці люди — сепаратистська публіка. Більш того, сам Вагнер — родом із Кіровоградської області. Зараз там мешкає його матір".

Українці воюють у Сирії у російській приватній військовій компанії Вагнера. Майже 40 осіб входять у підрозділ цього формування "Карпати". Таку інформацію надали у Службі безпеки України журналістам "Донбасу. Реалії" на Радіо Свобода. Там загинуло 11 українців, підтверджені особи трьох, йдеться у розслідуванні видання.

Вербують не лише жителів окупованого Донбасу, а й з інших областей. Місячна платня рядового у ПВК – 240 тис. рублів (біля 106 тис. грн - Країна), але жителі Донбасу отримують менше – в середньому 100–150 тис. рублів (46–69 тис. грн. - Країна).

Зараз ви читаєте новину «Україні потрібні приватні армії - військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути