середа, 04 листопада 2015 10:43

Україні потрібен надійний ракетний щит, щоб захистится від Росії - Турчинов

Україні потрібен надійний ракетний щит, щоб захистится від Росії  - Турчинов

Відродження ракетного потенціалу України, здатного забезпечити захист від агресії, є одим зі стратегічних завдань. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

"Україна має все для цього: і промислово-технічний потенціал, і наукові розробки, і велику кількість професіоналів високого рівня", - підкреслив Турчинов.

Він уточнив, що мова йде як про мирний космос, так і про розвиток військових технологій.

"Коли ми говоримо про мирний космос, про міжнародне співробітництво і кооперації в цьому питанні, то, в першу чергу, це стосується таких напрацювань, як потужні ракетоносії "Зеніт", найсучасніші технології морських, повітряних і наземних стартових ракетних комплексів", - сказав Турчинов, додавши, що в умовах агресії Російської Федерації надзвичайно важливим напрямком є ​​розвиток військових ракетних технологій.

На думку секретаря РНБО, вітчизняний військово-промисловий комплекс повинен повністю забезпечити потреби ЗСУ сучасними ракетами, "здатними вражати різні наземні, надводні та повітряні цілі: бронетехніку, літаки, кораблі, фортифікаційні споруди і живу силу ворога, при необхідності завдаючи нищівних ударів на далеких відстанях.

"Тільки потужний і надійний ракетний щит зможе захистити нашу країну від зазіхань агресора", - підсумував Турчинов.

Зараз ви читаєте новину «Україні потрібен надійний ракетний щит, щоб захистится від Росії - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути