пʼятниця, 05 січня 2018 20:23

"Україна стала суб'єктом міжнародних відносин" — Березовець розповів про досягнення 2017-го

"Україна стала суб'єктом міжнародних відносин" — Березовець розповів про досягнення 2017-го
Березовець: Україна ввійшла до числа 30 країн із найпотужнішими арміями. ФОТО: Тарас ПОДОЛЯН

Україна почала реалізовувати власну політику у світі. Як результат — менше оглядатися на чужі інтереси. Через це виникли конфлікти з кількома країнами. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів український політтехнолог і журналіст Тарас Березовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Необхідно провести приватизацію, щоб західний капітал розмив олігархів — Фурса

"Головне досягнення 2017-го року – країна нарешті стала суб'єктом міжнародних відносин. Свідченням тому є конфлікти з країнами-сусідами: Польщею, Угорщиною, меншою мірою – Румунією. До них призвело розуміння того, що Україна почала реалізовувати власну політику, менше оглядаючись на чужі інтереси. Легко бути адвокатом слабкого. Але виявилося, ми здатні самі себе відстоювати," - сказав він.

Наша армія одна з найсильніших у світі при скромному військовому бюджеті, підкреслив експерт.

"Продовжуємо створювати Збройні сили. Україна ввійшла до числа 30 країн із найпотужнішими арміями. Наша – одна з найсильніших на континенті за скромного військового бюджету – чотири мільярди доларів. У Росії він перевищує 70 мільярдів. Це третій після американського та китайського", - сказав Березовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пошуки українського Макрона концентруються на імені Вакарчука — Березовець

За словами експерта, до досягнень 2017-го року можна віднести стабілізацію економічної ситуації. Шостий квартал поспіль потроху зростає внутрішній валовий продукт. Але відтік населення надто високий.

"Їдуть масово. Не лише Західна Україна, а й Південна, Східна. Виїжджають із таких міст як Кривий Ріг, Маріуполь, Миколаїв, Херсон. Найбільше українських працівників висмоктує Польща. Уряд навіть не намагається зупинити цей процес. Маємо лише смішні заяви прем'єр-міністра про підняття мінімальної зарплати на 500 гривень. 20 доларів – це дві робочі години нашого кваліфікованого робітника в Польщі. Не знаю, хто радив Володимиру Гройсману це. Виглядало, як знущання. Катастрофічно відстаємо від найближчих сусідів. У нас мінімальна зарплата – 4100 гривень (123 євро. - Gazeta.ua), у них – 500 євро", - підсумував він.

Інтерв'ю з Тарасом Березовцем читайте у журналі "Країна" від 18 січня.

Зараз ви читаєте новину «"Україна стала суб'єктом міжнародних відносин" — Березовець розповів про досягнення 2017-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути