вівторок, 20 березня 2018 00:27

Україна просить США вивести з-під дії мит українську металопродукцію

Україна просить США вивести з-під дії мит українську металопродукцію
Україна хоче вивести свою металопродукцію на ринок США. Фото: rup13.by

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) направило США прохання про виведення української металопродукції з-під дії 25-відсоткових імпортних мит.

"Передала раднику з економічних питань посольства США в Україні Дж. Полу Шутте лист Володимира Гройсмана керівництву США щодо виключення металургійної продукції з-під дії заходів. Необхідно забезпечити доступ продукції до ринку США, який є традиційним", - написала заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська на своїй сторінці в Facebook в понеділок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чого чекати українцям з початком весни: найважливіші зміни в країні

Президент США Дональд Трамп 8 березня підписав два документа про введення мит в розмірі 25% на імпорт сталі і 10% на імпорт алюмінію, зробивши виключення для Мексики і Канади, оскільки Вашингтон веде з цими країнами переговори щодо перегляду умов северноамеріканскої угоди про вільну торгівлю (НАФТА ). Рішення набувають чинності 23 березня. При цьому Трамп в будь-який момент може скасувати їх або змінити умови в одному або обох документах відразу.

Зараз ви читаєте новину «Україна просить США вивести з-під дії мит українську металопродукцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути