четвер, 05 квітня 2018 11:40

Україна повинна створювати умови для повернення своїх громадян з-за кордону - Сергій Рибалка

Україна повинна створювати умови для повернення своїх громадян з-за кордону - Сергій Рибалка
Нардеп Сергій Рибалка заявив, що потрібно створювати умови для приїзду в Україну фахівців з інших країн. Фото: Українські новини

В Україні потрібно почати створювати умови для повернення громадян країни, що полишили її у пошуках роботи.

Про це у своєму блозі на порталі "Обозреватель" написав екс-голова фінансового комітету Ради, народний депутат Сергій Рибалка.

"Маємо створити максимально прості умови для повернення тих, хто виїхав раніше: спрощений режим інвестування, пришвидшене оформлення документів, спеціальні програми допомоги для старту бізнесу в Україні для реемігрантів. Експерти говорять про необхідність запровадження спеціальних посад у посольствах країн із найбільшою концентрацією наших мігрантів, які б аналізували місцевий ринок праці, допомагали не втрачати зв'язок із Батьківщиною і інформували про нові сприятливі умови для повернення додому", - написав він.

При цьому Сергій Рибалка додав, що також потрібно створювати умови для приїзду в Україну фахівців з інших країн.

"Замість лякатися і наперед налаштовувати себе на "апокаліпсис" із біженців, слід самим конструювати майбутнє. Пріоритетом має стати залучення в Україну етнічних українців із діаспор різних країн світу, громадян, що мають родичів або культурні зв'язки із Україною. Однак, як і у попередньому випадку, навряд чи вийде переконати навіть найбільших прихильників України повернутися на землю предків, якщо не буде проведено докорінних змін в умовах роботи", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Україна повинна створювати умови для повернення своїх громадян з-за кордону - Сергій Рибалка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути