Ексклюзиви
середа, 13 березня 2013 13:28

Учасників флеш-мобу "Похорони Якунєвіча" викликають для пояснень у міліцію

Учасників флеш-мобу "Похорони Якунєвіча" викликають для пояснень у міліцію
Учасники флеш-мобу вважають - звинувачення мають політичне підгрунтя. Фото: gazeta.ua

12 березня у місті Умань на Черкащині учасників флеш-мобу "Похорони Якунєвіча" почали викликати в міліцію для пояснень. Проти них відкрили кримінальне провадження за ст. 296 "хуліганство". Передбачає штраф або ж позбавлення волі до чотирьох років.

Учасники флеш-мобу вважають - звинувачення мають політичне підгрунтя.

Флеш-моб відбувся 25 лютого з нагоди 3-ї річниці інавгурації президента. Кілька десятків молодих людей пройшлися центром міста з похоронними вінками та труною, на якій були фотографії президента та лідерів Партії регіонів. Труну поставили перед будівлею міськради.

Повістки у міліцію першими отримали голова Уманської міської організації ВО "Свобода" Любомир Вихватнюк, депутат Уманської міськради Максим Поляков та заступник голови Ради Громадських організацій Умані Володимир Гончарук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині "похоронили Якунєвіча"

"Міліція була присутня на нашому заході, так як напередодні ми згідно закону письмово повідомили міську владу про проведення заходу, і попросили правоохоронні органи забезпечити громадську безпеку. Під час флеш-мобу працівники міліції, СБУ та представники міської влади супроводжували нас, спілкувалися, але жодного слова про порушення закону не казали, на той час не було жодного зауваження. Якби нам сказали що ми якимось чином порушуємо закон, ми б відреагували на зауваження. Тепер нас викликають на допити і кажуть, що ми порушили закон. Я вважаю, що ці повістки - ніщо інше, як боротьба з опозицією. На нас намагаються тиснути всіма можливими способами. Але ми відстоюватимемо свої права надалі. Мене цікавить, чому ми повістки отримали 12 березня. Виходить що міліція три тижні думала порушення це закону чи не порушення?", - прокоментував Поляков ситуацію Gazeta.ua.

"Свободівець" Вихватнюк не розуміє, які є підстави для звинувачення у хуліганстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вінниці хочуть іти до Європи без репресій і Януковича

"Акція була законною та санкціонованою. Все пройшло мирно. Але мені зателефонували й представились працівниками міського відділення міліції. Повідомили, що проти мене порушили кримінальну справу за хуліганство. Запропонували приїхати самому. Я підстав для порушення справи не бачу ніяких".

Володимир Гончарук забрав повістку в міліції власноруч.

"Реакція міліції на акцію була нормальною. Тоді ніяких дій вони не вбачали, - каже він. - Флеш-моб пройшов спокійно, без правопорушень. Я сьогодні сам зайшов до міліції і забрав повістку. Мене викликають в четвер на 10-ту годину ранку. Я вірю в наших людей, в те, що не всі корупціонери. Вірю, що залишились і справедливі міліціонери".

Зараз ви читаєте новину «Учасників флеш-мобу "Похорони Якунєвіча" викликають для пояснень у міліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

223

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути