вівторок, 15 жовтня 2019 12:39

У Жеваго закликали ЗМІ не тиражувати перекручену і неправдиву інформацію

У Жеваго закликали ЗМІ не тиражувати перекручену і неправдиву інформацію
Поширення неправдивої інформації є порушенням законодавства України та Конвенції про права людини

Прес-служба Костянтина Жеваго закликає ЗМІ не тиражувати, поширювану владою в особі ДБР, спотворену і неправдиву інформацію про оголошення екс-нардепа в національний розшук через його нібито неявку без поважної причини до слідчого Державного бюро розслідувань. І не спекулювати недостовірними даними щодо ситуації з ліквідацією банку "Фінанси та Кредит". Дана інформація не відповідає дійсності і має на меті маніпулювати громадською думкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ferrexpo за півроку сплатила понад 1,52 млрд грн податків і зборів

Костянтин Жеваго не зміг з'явитися в ДБР 27 вересня 2019 року, тому що проходив лікування за кордоном. Там він перебуває досі, про що слідчий був завчасно повідомлений. Надано підтверджуючі документи. Дані обставини є поважною причиною відповідно до статті 138 Кримінально-процесуального кодексу України, тому всі наступні процесуальні дії за відсутності особи, яка перебуває на лікуванні за кордоном, є незаконними до моменту закінчення зазначених вище заходів.

За словами юридичного консультанта Жеваго, ситуація, що склалася з викликом на допит, заочним врученням підозри, заявою слідчого (а не суду) про оголошення в загальноукраїнський розшук, нехтуючи законами України - це вибіркове правосуддя з елементами PR-кампанії нинішніх органів досудового розслідування.

Це вибіркове правосуддя з елементами PR

"Це ніщо інше, як фальсифікація доказів з метою проведення незаконних процесуальних дій: не передбаченого законом "заочне" вручення підозри, незаконне оголошення в розшук (може бути оголошено лише особу, місце перебування якої невідоме і лише коли вона не з'являється до слідчого без поважної причини). Ці факти свідчать про перевищення повноважень слідчими ДБР, тобто про вчинення ними службового злочину.

З ринку було виведено понад дев'ять десятків банків, діяльність багатьох з яких викликала сумніви, але питання чомусь виникли тільки до пана Жеваго не як до співробітника банку, а як до його акціонера", - зазначив консультант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти розповіли про наслідки очищення банківської системи України

"У поточній ситуації проглядаються елементи політичного переслідування. З такими звинуваченнями органи досудового розслідування не наважувалися подавати подання про зняття з Костянтина Жеваго депутатської недоторканності до Верховної Ради України восьмого скликання, розуміючи, що перетворити діяльність комерційного підприємства в кримінальну статтю законно, публічно і прозоро не вийде", - додав юридичний консультант.

Проглядаються елементи політичного переслідування

Поширення неправдивої, перекрученої і неперевіреної інформації про Костянтина Жеваго є порушенням законодавства України, Конвенції про права людини, порушує його конституційні права і завдає шкоди його діловій репутації, що спричинить за собою цивільно-правову, адміністративну або кримінальну відповідальність.

Колишній власник банку "Фінанси і кредит" Костянтин Жеваго рішуче відкидає будь-які звинувачення на свою адресу. Про це йдеться в заяві ради директорів компанії Ferrexpo, мажоритарієм і виконавчим директором якої він є. "Рада директорів була проінформована, що пану Жеваго не було вручено ніяких юридичних повідомлень", - йдеться в документі, оприлюдненому 14 жовтня на Лондонській фондовій біржі. Згідно з документом, рада директорів "уважно стежить за ситуацією і буде вдаватися до будь-яких дій в інтересах акціонерів і компанії".

Зараз ви читаєте новину «У Жеваго закликали ЗМІ не тиражувати перекручену і неправдиву інформацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути