Ексклюзиви
пʼятниця, 18 січня 2019 00:19

У Зеленського знайшли активний бізнес у Росії

У Зеленського знайшли активний бізнес у Росії
Володимир Зеленський має бізнес в Росії, повідомляють "Схеми". Фото: radiosvoboda.org

У шоумена Володимира Зеленського, який заявив про похід на вибори президента, досі існує кінобізнес на території Росії. Хоча комік запевняв, що закрив його ще у 2014 році.

​Журналісти знайшли три російські компанії, які займаються виробництвом кіно-, відеофільмів і телевізійних програм: "Вайсберг Пикчерс", "Платинумфильм" і "Грин Филмс". Засновником усіх трьох є кіпрська компанія Green Family Ltd. Ця ж компанія є співзасновницею ТОВ "Квартал 95" в Україні, а її кінцевими бенефіціарами вказані Володимир Зеленський, його бізнес-партнери Андрій Яковлев, Борис і Сергій Шефіри і соратник Ігоря Коломойського Тімур Міндіч, йдеться у розслідуванні програми "Схеми" (спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу "UA: Перший).

"Схеми" проаналізували фінансову звітність цих російських компаній і виявили, що всі вони продовжують свою господарську діяльність.

Найбільш успішною серед них є "Грин Филмс". За даними Федеральної служби державної статистики Росії, у 2014 році розмір грошових надходжень на рахунки "Грин Филмс" склав понад 340 мільйонів рублів, у 2015-му – близько 208 мільйонів, у 2016-му – трохи більше ніж 123 мільйони рублів.

У 2017 році розмір надходжень "Грин Филмс" зріс до до майже 180 мільйонів. Серед них від оренди, роялті, ліцензійних платежів – близько 143 мільйонів рублів.

Загалом надходження на рахунки цієї кінокомпанії Зеленського та партнерів у Росії з 2014 до 2017 року склали близько 13 мільйонів доларів, або більше ніж 350 мільйонів гривень за нинішнім курсом.

За даними реєстру прокатних посвідчень кінострічок у Російській Федерації, "Грин Филмс" продовжила продюсувати кінострічки у Росії після початку воєнної агресії у 2014 році. Йдеться про фільми "8 нових побачень" (2014 рік), "Між нами, дівчатами" (2015 рік), "Петля Нестерова" (2015 рік), "8 найкращих побачень" (2016 рік).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський заговорив про "онлайн-уряд"

Наприкінці грудня 2018 року Володимир Зеленський у інтерв'ю журналістові Дмитру Гордону заявив, що останній фільм "кварталівці" робили із російськими колегами у 2012 році.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського знайшли активний бізнес у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути