Ексклюзиви
неділя, 18 серпня 2019 17:59

У Зеленського розповіли, як будуть підтримувати українську мову

У Зеленського розповіли, як будуть підтримувати українську мову
16 липня набув чинності закон про мову. Кожен громадянин України повинен володіти державною мовою і вона стає обов'язковою у всіх сферах публічного ­життя. Фото - dsnews.ua

Глава президентської партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив, що є прихильником підтримки української державної мови. Проте діяти потрібно механізмом пряника.

"Я прихильник того, щоб підтримувати українську державну мову, але діяти механізмом пряника. Як і говорив президент Зеленський. Наприклад, введення пільг на виробництво україномовного телевізійного контенту, пільг для бізнесу, який створює україномовний контент", - зазначив Разумков в інтерв'ю "Новому времени".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мовне питання: Разумков поставив Рабіновича на місце

Лідер "Слуги народу" також прокоментував своє недавнє інтерв'ю російському виданню "Коммерсант". Зауважив, що дуже давно не давав інтерв'ю російським ЗМІ, але "готовий спілкуватися і співпрацювати із засобами масової інформації, які не шкодять моїй країні".

Ймовірний спікер нового парламенту Дмитро Разумков сподівається, що переконає російськомовних депутатів виступати лише українською.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського розповіли, як будуть підтримувати українську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути