вівторок, 16 січня 2018 21:16

У законопроекті про реінтеграцію "дуже нечітко" прописана констатація фактів – Найєм

  Законопроект про реінтеграцію Донбасу визначає загальні рамки роботи і субординацію різних органів влади на території, прилеглій до лінії зіткнення - Мустафа Найєм. Фото: Телеграф
Законопроект про реінтеграцію Донбасу визначає загальні рамки роботи і субординацію різних органів влади на території, прилеглій до лінії зіткнення - Мустафа Найєм. Фото: Телеграф

Законопроект про реінтеграцію Донбасу визначає загальні рамки роботи і субординацію різних органів влади на території, прилеглій до лінії зіткнення.

Деякі його пункти порушують норми Конституції, заявив народний депутат Мустафа Найєм.

Він зазначає, що у законопроекті "дуже нечітко" прописана констатація фактів. Зокрема, це стосується дати окупації, яка, за словами Найєма, наразі так і не з'явилася у документі.

"У перехідних положеннях відразу кілька пунктів закону прямо порушують норми Конституції в частині повноважень президента, який наділяється правом одноосібно, без узгодження з ВР, застосовувати ВСУ і визначати повноваження Командувача об'єднаних сил, керівного усіма силами і засобами всіх військових формувань в Донецькій і Луганській областях", - повідомив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Проголошення Росії агресором, наступний крок - оголошення стану війни" - в Раді вносять правки до закону про "деокупацію"

За його словами, окремо виникають побоювання "щодо безпрецедентних повноважень, якими наділяються всі особи, які залучаються до здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони в Донецькій і Луганській областях".

Законопроект дає президентові право використовувати збройні сили в регіоні в мирний час для реалізації заходів щодо забезпечення суверенітету країни. Це дозволить узаконити застосування армії на сході без оголошення війни. Росія наполягатиме на повному знятті економічної і транспортної блокади Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «У законопроекті про реінтеграцію "дуже нечітко" прописана констатація фактів – Найєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути