понеділок, 22 вересня 2008 09:45

У Ющенка є ще один останній день

Скандальні закони, прийняті Верховною Радою 2-5 вересня, зависли в повітрі.

Частина з них повторно ветована Президентом, частина не підписується і не ветується. Але в Партії Регіонів і Блоці Тимошенко все ж таки сподіваються на розсудливість Ющенка і Яценюка.

Відносно законів про Кабмін, Генпрокуратуру і СБУ (що ослабляють вплив Президента на ці структури), за словами першого віце-спікера Ради Олександра Лавриновича, у Президента поки збереглася можливість їх підписати або ветувати. Річ у тому, що 15-денний термін для Глави держави відраховується не від дати ухвалення закону, а від дати, коли спікер поставив підпис і передав закон на розгляд Президенту. Названі закони були передані Ющенку 8 вересня, отже, термін для нього закінчується завтра, - повідомляє "Сегодня".

Якщо ж Президент не підпише і не ветує закони, він у черговий раз підставить Яценюка. Спікер уже відмовився підписувати три закони, які Ющенко повторно ветував (про тимчасові слідчі комісії Ради, про дисциплінарний статут Держслужби спецзв"язку і про організацію діяльності ВР), — і викликав вогонь на себе. Як сказав Олег Ляшко з БЮТ, більшість ВР збирається проголосувати звернення до спікера з вимогою підписати закони. А перший заступник Яценюка Олександр Лавринович упевнений — спікер поставить підписи: "Адже він уже обіцяв не підписати закони про Кабмін, Генпрокуратуру і СБУ для передачі Президенту, але підписав. І цього разу підпише".

Але проблема в тому, що своїм підписом і публікацією законів Яценюк дасть зрозуміти, що згоден з "більшовиками": Ющенко незаконно наклав повторне вето на них. Ось і доводиться спікеру вибирати — як догодити депутатам і не насолити Президенту.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка є ще один останній день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути