середа, 15 жовтня 2008 08:15

У Ющенка вважають, що Тимошенко не сумнівається в конституційності указу

Заступник глави секретаріату президента-представник президента у КС і Центральній виборчій комісії Марина Ставнійчук заявляє, що БЮТ не оскаржував у Конституційному суді указ президента про призначення позачергових парламентських виборів.

Як повідомляє прес-служба президента, про це Ставнійчук заявила на зустрічі з послами та представниками дипломатичного корпусу країн-членів ЄС в Україні.

Вона наголосила, що конституційність указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів не оскаржувалося в Конституційному Суді.

"З огляду на конституційно-правову чистоту виданого указу Президента, його конституційність не оскаржувалася в Конституційному Суді України", – сказала вона.

За словами Ставнійчук, на сьогодні в КСУ є лише подання БЮТ, яке не стосується конституційності цього указу президента, а стосується тлумачення положень Закону про вибори народних депутатів України в частині формування окружних виборчих комісій.

"Прем`єр, очевидно, непоінформована і дає недостовірну інформацію суспільству про те, що її політичною силою указ оскаржено у Конституційному Суді. Я хочу сподіватися, що вона просто непоінформована", – сказала Ставнійчук.

Вона наголосила, що політична ситуація в Україні не має розглядатися лише як конфлікт двох особистостей.

"Не хотілося, щоб сьогодні та конституційно-правова і політична ситуація, яка має місце в Україні, розглядалась лише як конфлікт двох особистостей. Насправді питання є дещо більш широким – це питання інституційного плану, формування демократичних традицій в суспільстві і чіткого навчання дотримуватися Конституції України як Основного Закону", - сказала Ставнійчук.

За її словами, політична ситуація свідчить про необхідність реформування виборчого законодавства, зокрема, актуалізації питання зміни виборчої системи надалі. І цим має займатися наступний парламент.

На переконання Ставнійчук, надалі необхідно запроваджувати виборчу систему, яка давала б можливість людям розуміти, кого особисто вони обирають, на яких принципах і засадах мають діяти ці люди в подальшому у парламенті.

Раніше прем`єр Юлія Тимошенко заявила, що її блок планує доводити в Конституційному Суді незаконність указу президента про проведення дострокових парламентських виборів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка вважають, що Тимошенко не сумнівається в конституційності указу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути