середа, 19 березня 2008 20:25

У Ющенка вважають, що практика формування ЦВК на партійній основі не вдала

У секретаріаті президента вважають, що практика формування складу Центрвиборчкому на партійній основі не виправдовує себе.

Про це під час брифінгу у середу заявила заступник глави секретаріату президента - представник президента у КС та ЦВК Марина Ставнійчук, повідомляє прес-служба президента.

"Метою зміни і складу ЦВК, і порядку формування ЦВК має бути, насамперед, забезпечення принципу верховенства права, принципу законності, стабільності роботи ЦВК, об"єктивності, неупередженості роботи членів ЦВК", - сказала Ставнійчук.

Вона зазначила, що БЮТ ставить вимогу про зміну складу ЦВК з політичних мотивів, розгорнувши потужну кампанію проти окремих членів Центрвиборчкому.

Ставнійчук наполягає на тому, що робота ЦВК має бути підпорядкована і оцінювана у критеріях професійності:

"Практика, яка була закладена у процедуру формування ЦВК у 2004 році виключно за партійним принципом, не виправдовує себе".

"Отже, сьогодні, якщо говорити про переформатування ЦВК, то президент повинен і буде надалі враховувати фахові, професійні якості і досвід роботи, і саме з фахових і професійних якостей повинні виходити в парламенті при доборі кандидатур до складу ЦВК", - сказала вона.

Саме такий підхід до формування Центрвиборчкому, на переконання Ставнійчук, і забезпечить стабільну і неупереджену роботу цього органу.

Водночас заступник глави секретаріату вказала на те, що ЦВК у нинішньому складі не забезпечила виконання законів у царині виборчого права.

Зокрема, йдеться про недодержання вимог закону про державний реєстр виборців, про нестворення реєстру виборців, починаючи з 1 жовтня 2007 року, як це передбачено законом, невиконання окремих положень закону про ЦВК, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка вважають, що практика формування ЦВК на партійній основі не вдала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути