пʼятниця, 17 жовтня 2008 08:31

У Ющенка визнали, що указ про вибори не діє

У Ющенка визнали, що указ про вибори не діє

Постанова суду про призупинення позачергових виборів на сьогодні діє, відповідний указ президента призупинений. Про це повідомила заступник глави Секретаріату президента Марина Ставнійчук в ефірі "5 каналу".

"Сьогодні, як відомо, діє постанова, і указ призупинений за рішенням суду. Інше питання, що у нас є ціла низка претензій до цієї процесуальної ухвали і взагалі до відкриття виробництва у цій справі, оскільки чітко йде мова в позовній заяві до Окружного адміністративного суду Києва власне про порушення Конституції України. Але на сьогодні маємо таку правову ситуацію. Тому уряд цілком міг виділяти кошти на проведення виборів", - сказала вона.

Доручення РНБО уряду щодо фінансування дострокових виборів на сьогодні не виконано, повідомила Марина Ставнійчук.

"РНБО давала доручення уряду, а не міністрові фінансів особисто, а уряду як колегіальному органу давалося доручення забезпечити фінансування, а не ухвалювати рішення щодо звернення до президента України, або ж звернення до Верховної ради України. Таким чином, можна говорити, що навіть формальне доручення РНБО на сьогодні не виконане", - сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка визнали, що указ про вибори не діє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути