Ексклюзиви
вівторок, 30 жовтня 2007 10:35

У Ющенка хочуть, щоб партія Луценка самоліквідувалася

У Ющенка хочуть, щоб партія Луценка самоліквідувалася
Балога допускає об"єднання в єдину партію на основі НУ-НС шляхом злиття, приєднання або самоліквідації партій, що входять до блоку

Голова Секретаріату Президента Віктор Балога допускає об"єднання в єдину партію на основі блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" шляхом злиття, приєднання або самоліквідації партій, що входять до нього.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.

Балога вважає ці підходи реальними для втілення в рамках Конституції й законодавства, що регламентує діяльність політичних партій й об"єднань.

"Звичайно, як і кожна масштабна справа, ці варіанти містять політичні, юридичні й організаційні ризики. Імовірно, зіграє свою роль й особистісний фактор. Однак важливо те, що механізми створення єдиної демократичної партії існують, і їх потрібно запускати", - сказав Балога.

Крім цього, Балога допустив, що об"єднання в єдину партію на основі НУ-НС активізується в регіонах, де політичні реалії спонукають до більш тісного співробітництва демократичних сил в обласних і міських радах.

"На місцях дуже часто не до ігор в амбіції й вождізм, там необхідність кооперації між демократами диктує максимальна наближеність до потреб людей і більш відчутна конкуренція з опонентами. Тому в центрі варто уважніше придивитися до регіонального досвіду взаємодії", - сказано в повідомленні.

Крім цього, Балога вважає створення єдиної партії на основі НУ-НС одним з основних завдань демократичних сил, нагадавши, що за це виступає також Президент Віктор Ющенко.

"Новостворена демократична партія просто зобов"язана отримати парламентське представництво, адже занадто багато надій і відповідальності покладає на неї суспільство. Тому варто невідкладно почати практичні кроки з реалізації задекларованої обіцянки", - сказав Балога.

Лідер блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Юрій Луценко прогнозує, що партії, які ввійшли в блок НУ-НС, створять єдину партію до кінця 2007 року.

Президент Віктор Ющенко наполягає на тому, щоб партії, які ввійшли в блок НУ-НС об"єдналися в одну.

2 серпня партії "Народний Союз Наша Україна", "Вперед, Україно!", "Народний рух України", Українська республіканська партія "Собор", Українська народна партія, "Християнсько-демократичний союз", "Пора", Партія захисників Вітчизни та "Європейська партія України" створили блок "Наша Україна - Народна Самооборона" для участі в позачергових виборах Ради, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка хочуть, щоб партія Луценка самоліквідувалася». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути