вівторок, 02 вересня 2008 16:41

У Тимошенко вимагають провести антикорупційне розслідування проти Кальченка

Сьогодні у Києві відбулась прес-конференція, в ході якої прозвучали звинувачення на адресу керівника Національної комісії з регулювання електроенергетики Валерія Кальченко. Журналістам повідомили, що пан Кальченко втручається у бізнес-конфлікт, спровокований його донькою Ганною Кальченко.

З"ясувалось, що Валерій Кальченко здійснював тиск на керівництво компанії "Долмарт-Україна" і погрожував втрутитися у спір між "Долмарт-Україна" та компанією "Сомельє", яку очолює його донька.

Нагадаємо, керівник компанії "Долмарт-Україна", грецький підприємець Крісітна Ксініас, яка працює в Україні 15 років та імпортує вина відомих світових марок, звинувачує Ганну Кальченко у намаганні знищити її бізнес. У 2006 році пані Ксініас довірила одному з менеджерів "Долмарт-Україна" Ганні Кальченко розвивати новий напрямок у дистрибуції частини брендів. З цією метою була створена компанія "Сомельє", керівником та співзасновником якої стала Ганна Кальченко.

Для розвитку нової компанії було задіяно інфраструктуру та фінанси "Долмарт-Україна". За словами Крістіни Ксініас Ганна Кальченко намагалася знищити компанію "Долмарт-Україна", використовуючи довіру та своє положення. Коли очолювана нею "Сомельє" мала повернути борг компанії "Долмарт-Україна", пані Кальченко відмовилася. Цивілізоване вирішення спору у суді, на думку учасників перс-конференції, викликало жорстку реакцію з боку Ганни Кальченко та її впливового батька.

Крістіну Ксініас невідомі молодики блокували у її кабінеті, заважали працювати, співробітникам погрожували. Пані Ксініас зазначили, що до офісу "Долмарт-Україна" особисто приходив голова Національної комісії з регулювання електроенергетики Валерій Кальченко, батько Ганни Кальченко. "Він прямо заявив, що задіє усі важелі, аби його доньку не чіпали", - заявила Крістіна Ксініас.

В ході прес-конференції голова Українського юридичного товариства Олег Березюк зазначив, що на адресу пана Кальченка прозвучали серйозні звинувачення, які вимагають проведення розслідування компетентними органами.

"Участь чиновників у бізнесі та намагання використати свою владу у бізнес-цілях називається не інакше як корупція" - наголосив голова Українського юридичного товариства Олег Березюк. Він висловив занепокоєння тим, що високопосадовці і надалі втручаються у приватні бізнес-конфлікти та зловживають своїм положенням. "Маємо черговий приклад зухвальства, коли на тлі активних антикорупційних заходів уряду Тимошенко, чиновники її уряду продовжують цинічно і неприховано зловживати владою".

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко вимагають провести антикорупційне розслідування проти Кальченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути