вівторок, 28 листопада 2017 20:23

Стійкі до корупції люди не мають шансу зайти на держпідприємство - Шульмейстер

Стійкі до корупції люди не мають шансу зайти на держпідприємство - Шульмейстер
Людина заходить на посаду через прозорий конкурс - публічно на камеру говорить, що робитиме у компанії, який планує отримати результат. За півроку на ту ж камеру і тій же аудиторії розказує, що виконала. ФОТО: Тарас ПОДОЛЯН

Якщо робити правильні економічні кроки й перестати красти, річне зростання валового внутрішнього продукту зможе сягнути 10 %.

Про це розповів директор програми "Інфраструктура" аналітичного центру "Український інститут майбутнього", колишній заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер в інтерв'ю журналу "Країна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайський Шовковий шлях пройде через Україну

"Позаторік зарплати на держпідприємствах значно підвищили. Подекуди вона навіть вища за ринкову. Єдине, що забули зробити, - збільшити відповідальність. Яскравий приклад — Укрзалізниця. Люди зайшли на високооплачувані посади, але нічого значного для компанії не зробили. Повністю відсутній механізм вимірювання ефективності таких керівників. Скажу більше, кваліфіковані та стійкі до корупції люди не мають шансу навіть зайти на держпідприємство" - сказав Шульмейстер.

На допомогу підприємствам — як комерційним, так і державним — може прийти метод керівництва "Управління за цілями". Це процес узгодження цілей всередині підприємства.

"Під керівництвом Міністерства інфраструктури тоді було 250 державних компаній, які працювали "в нуль" або у збиток. Підприємство має певний обіг і працює "в нуль". Потім обіг падає - все одно маємо "нуль". Директор просто маніпулює фінансовими звітами. Бо якщо є мінус, його карають. А якщо великий плюс, одразу приходять нардепи чи ті, кому підпорядковуються підприємства, і запитують: "Вам що, немає куди прибуток дівати? Зливайте куди треба", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укравтодор створить власні "чорні списки" ремонтників доріг

Нові керівники мають приходити на підприємство, маючи чіткі цілі та часові рамки їхньої реалізації.

"Коли людина заходить на посаду через прозорий конкурс, то має публічно на камеру сказати: робитиму у компанії те й те, планую отримати такий результат. За півроку на ту ж камеру і тій же аудиторії розказує, що виконала з обіцяного.

В Україні здібні менеджери. Якщо робити правильні економічні кроки й перестати красти, річне зростання валового внутрішнього продукту зможе сягнути близько 10 відсотків. Це дозволить відмовитися від зовнішніх позик", - вважає колишній заступник міністра.

Велике інтерв'ю з Володимиром Шульмейстром читайте у журналі "Країна" від 30 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Стійкі до корупції люди не мають шансу зайти на держпідприємство - Шульмейстер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути