Ексклюзиви
середа, 28 січня 2009 20:08

У Стельмаха запевняють, що гривня "залишається керованою"

У Стельмаха запевняють, що гривня "залишається керованою"
Галас навколо Національного банку України негативно вплинув на курс гривні.

Про це заявив перший заступник голови Національного банку України, в.о. голови Нацбанку Анатолій Шаповалов у середу журналістам.

"Попри всі спроби дестабілізувати ситуацію, вона залишається керованою. Чого нам коштувало це дострокове заслуховування... По-перше, на міжбанку гривня девальвувала на 26 копійок за два дні", - сказав Шаповалов.

(У понеділок пройшло позачергове засідання Верховної Ради, на якому заслухано звіт Нацбанку. Цього ж дня депутати проголосували за відміну постанови Верховної Ради від 2004 року про призначення Володимира Стельмаха головою Національного банку України).

Шаповалов також повідомив, що за останні дні Нацбанк здійснив інтервенції на валютному міжбанку для підтримки курсу гривні в обсягу 350 млн. дол., а сьогодні був готовий продати 100 млн. дол.

За словами банкіра, завдяки діям НБУ, курс гривні вдалося стабілізувати.

Так, минулої п`ятниці, середньоденний курс гривні на міжбанку був на рівні 7,8 грн./дол., у понеділок – 8 грн./дол., у вівторок – 8,06 грн./дол. За прогнозами Шаповалова, за підсумками сьогоднішніх торгів середньоденний курс буде в межах 7,83 грн./дол.

"Попри весь цей тиск, всі звинувачення, ситуація і робота центрального банку спрямовуватиметься на те, щоб ситуація була під контролем", - резюмував Шаповалов, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Стельмаха запевняють, що гривня "залишається керованою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути