середа, 06 серпня 2008 16:16

У серпні інфляція утримається в межах 1-1,5%

Я б радила Юлії Тимошенко не піаром займатися, а триматися в межах повноважень. Потрібно чітко пояснювати людям, що безпосередньо робить Кабмін для подолання інфляції, а не просто погрожувати пальцем і говорити про речі, що виходять за межі її повноважень

Про це заявила народний депутат України від блоку НУ-НС Ксенія Ляпіна, коментуючи заяву прем"єр-міністра України Юлії Тимошенко про те, що вона звільнить губернаторів, які матимуть інфляцію на тлі загальної дефляції в серпні поточного року.

"Інфляція у нас все-таки не в областях, а взагалі в Україні. І ми маємо певні проблеми не скрізь рівномірно, але в цілому у нас є загальна тенденція, і, на жаль, ми цю тенденцію підштовхуємо. Наприклад, як зараз, доводиться виплачувати компенсації постраждалим від стихійного лиха. Ми чудово розуміємо, що гроші, отримані на руки, витрачатимуться сьогодні ж, тому відразу дорожчають будматеріали, підскочать розцінки на землю і так далі. І певним чином цим стимулюємо інфляцію. Тут ми з двох бід вибираємо меншу, ми не можемо не компенсувати людям збитків, не можемо не підтримати їх, але розуміємо, що такі наслідки будуть", - додала політик.

Вона висловила думку, що "прем"єр не може управляти в ручному режимі інфляцією, потрібно створювати умови, в яких вона зменшиться. І Кабмін створював такі умови, але необхідно і далі системно над цим працювати".

"Хто може викрити монопольну змову, якщо вона з"являється на ринках? Для цього є відповідний орган - Антимонопольний комітет. Я розумію, що у нас проблеми з Антимонопольним комітетом, там немає призначеного керівника, але проте комітет є, значить, потрібно, щоб він виконував свою роботу. І там, де, можливо, є елементи змови, він їх виявляв. А там, де змови немає, з інфляцією потрібно боротися економічними методами", - підкреслила Ксенія Ляпіна.

Разом з тим вона нагадала, що "Конституція у нас одна для всіх, і нею не можна маніпулювати. Відомо, що призначає і звільняє глав обласних держадміністрацій Президент України, прем"єр може зробити подання з приводу того, що вважає за необхідне звільнити того чи іншого керівника області".

Коментуючи заяву Юлії Тимошенко щодо того, що в липні дефляція в Україні становить 0,5%, Ксенія Ляпіна сказала: "Ми чекали цього, була проведена низка економічних заходів, і ми бачили, що з травня місяця спостерігалася тенденція до зниження інфляції. Ми і прогнозували, що влітку буде дефляція".

"У серпні через стихійне лихо показник інфляції буде трохи іншим. Наша спроба подолати наслідки природного катаклізму і вкидання грошей в економіку є необхідною, але може спричинити невелике зростання інфляції, тобто дефляції напевно вже не буде, а інфляція утримається в межах 1-1,5%", - резюмувала співрозмовниця ІМК.

Зараз ви читаєте новину «У серпні інфляція утримається в межах 1-1,5%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути