понеділок, 17 лютого 2020 22:25

У Раду проходять 4 партії - західні соціологи

  Західні соціологи сказали, яким партіям наразі найбільше довіряють українці. Фото: comments.ua
Західні соціологи сказали, яким партіям наразі найбільше довіряють українці. Фото: comments.ua

За результатами всеукраїнського опитування громадської думки, яке було проведено в лютому, якби парламентські вибори відбулися в найближчу неділю, то найбільші шанси на потрапляння в наступний склад українського парламенту отримали б такі партії: партія чинного президента України "Слуга народу" (38,1% ), "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка, Вадима Рабиновича і Віктора Медведчука (16,8%), ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко, Сергія Тарути і Валентина Наливайченка (10,8%) і "Європейська солідарність" Петра Порошенка ( 7,6%).

Про це йдеться в дослідженні, опублікованому міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія), передає Comments.ua.

Інші політичні партії, зокрема, союз правих сил у складі ВО "Свобода", "Національного корпусу" і "Правого сектора" (Олег Тягнибок, Андрій Білецький та Дмитро Ярош) - 4,1%, "Голос" Святослава Вакарчука (3, 9%), партія Шарія (3,6%), "Сила і Честь" Ігоря Смешка (3,0%), Радикальна партія Олега Ляшка (2,3%), Аграрна партія України Михайла Поплавського (1,8%), "Опозиційний блок" Євгена Мураєва і Олександра Вілкула (1,7%) та інші мають істотно менші шанси на проходження в парламент.

Результати дослідження представлені в таблиці.

 

Відповіді на питання "Якою мірою ви довіряєте наступним державним інститутам і посадовим особам?" розподілилися наступним чином:

 

Найбільш опозиційними партіями щодо чинної влади респонденти назвали "Опозиційну платформу - За життя" і ВО "Батьківщина", які значно випередили інші політичні сили в Україні:

 

Опитування проводилося на території України міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна протягом 3-8 лютого 2020 року. Метод опитування - комбіновані інтерв'ю. Загальна кількість респондентів - 2,004 людини. Ймовірна похибка - 2,2%.

Зараз ви читаєте новину «У Раду проходять 4 партії - західні соціологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути