понеділок, 21 травня 2018 17:44

У Раді зрушили з місця питання Антикорупційного суду

У Раді зрушили з місця питання Антикорупційного суду
У комітеті Верховної Ради з питань правової політики затвердили законопроект про Антикорупційний суд. Фото: УНН

Комітет Верховної Ради з питань правової політики затвердив законопроект про створення Антикорупційного суду для передачі його до розгляду у другому читанні. Питання про право вето міжнародних представників щодо кандидатів винесли за дужки. Про це повідомляє "Українська правда".

За словами голови комітету Руслана Князевича, у Раді не визначились щодо двох положень законопроекту. Зокрема щодо ключового з них - права вето міжнародних експертів щодо кандидатів на посаду судді Вищого антикорупційного суду.

"Спікер Верховної Ради Андрій Парубій запропонував, щоб комітет виніс ці два питання за дужки і передав законопроект у сесійну залу. Але паралельно продовжаться консультації щодо узгодження цих питань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радник з Грузії обіцяє історичну реформу

У понеділок ввечері Андрій Парубій матиме скайп-конференцію із представниками МВФ та Венеціанської комісії. Намагатимуться узгодити дві непогоджені правки".

Раніше радник голови Адміністрації президента з питань реформ Георгій Вашадзе повідомив, що переговори спікера Парубія з представниками Венеціанської комісії та авторами законопроекту про Антикорупційний суд пройшли конструктивно. В найближчі дні закон обговорять із представниками МВФ.

1 березня Верховна Рада підтримала президентський законопроект № 7440 про антикорупційний суд. За нього проголосували 282 депутати. Законопроект має пройти друге читання.

Зараз ви читаєте новину «У Раді зрушили з місця питання Антикорупційного суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути