пʼятниця, 20 липня 2018 09:47

У Раді запідозрили владу у вбивстві Шеремета - обіцяють діяти

У Раді запідозрили владу у вбивстві Шеремета - обіцяють діяти
Народні депутати будуть вимагати пояснень від глав МВС і СБУ. Фото: pravda.com.ua

До вбивства журналіста Павла Шеремета можуть бути причетні українські високопосадовці, яких прикривають правоохоронні органи.

Таку думку висловила нардеп від "Самопомочі" Вікторія Войціцька, яка прийшла вшанувати пам'ять журналіста на місце його загибелі.

"Напевно, люди, які замовили це страшне вбивство, в Україні. Павло вів діяльність, пов'язану з розкриттям зухвалих корупційних схем, які представники влади дозволяли собі реалізовувати навіть після Революції Гідності. Напевно, він комусь дуже сильно наступив на мозоль. І хтось вирішив, що набагато легше прибрати людину - і зникне проблема, ніж змінити свій спосіб життя та ставлення до країни... Переконана, що знайшли б винуватців, а через них - замовників, якби було таке завдання", - сказала Войціцька.

Вона нагадала, що рік тому журналісти оприлюднили зібрані ними матеріали, зокрема плівки з камер, на яких зафіксована людина, що слідкувала за Шереметом. Крім того, над справою 2 тижні працювали спеціалісти з ФБР.

"У вересні перші виступи з трибуни Верховної Ради мають бути про те, що 2 роки нема результатів цієї трагедії. Будемо йти до міністра та голови Служби безпеки, вимагати пояснень і конкретних дат, що і коли очікувати за цією справою. Ми не дамо замовчати цю справу", - наголосила нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві вшановують загиблого журналіста Павла Шеремета

Один із керівників "Української правди" Павло Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року. Йому під автомобіль підклали вибухівку. Матеріали справи засекретили.

Зараз ви читаєте новину «У Раді запідозрили владу у вбивстві Шеремета - обіцяють діяти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути