вівторок, 04 березня 2008 10:28

У "Регіонах" побачили, що Ющенко хоче їх використати

Депутат Верховної Ради від фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко допускає, що його політична сила може відмовитися від участі в роботі Національної конституційної ради.

Про це він сказав в інтерв"ю газеті "Хрещатик".

Зі слів Мірошниченка, є небезпека, що Національна конституційна рада буде використана для того, щоб підмінити реальне обговорення Конституції.

"Ми не будемо брати участь у роботі Національної конституційної ради у разі, якщо побачимо, що команда з оточення Президента рухається саме цим шляхом", - говорить депутат.

Він допускає, що створення Національної конституційної ради може прикривати спробу повернути повноваження Президенту й ліквідувати інститут представницької демократії.

"Деякі з моїх колег і експерти говорять про те, що існує такий "підступний" сценарій - Президенту (Віктору Ющенку) конституційна рада потрібна для того, щоб легалізувати свої вже заготовлені рішення щодо змін до Конституції", - зазначає Мірошниченко.

Серед таких можливих заготовок депутат називає збільшення впливу Президента на всі гілки влади, зокрема, установлення права одноосібно розпускати парламент і контролю над судами.

Національна конституційна рада сформувала у своєму складі робочу групу для розробки концепції нової редакції Конституції.

20 лютого Президент Віктор Ющенко провів перше засідання Національної конституційної ради.

18 лютого Ющенко затвердив склад ради.

Президент доручив Національній конституційній раді підготувати концепцію системного відновлення конституційної регуляції суспільних відносин в Україні й проекту нової редакції Конституції, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «У "Регіонах" побачили, що Ющенко хоче їх використати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути