Ексклюзиви
понеділок, 24 січня 2022 14:51

У ОП розглядають нового голову Харківської ОДА Синєгубова як "антикризового менеджера" - ЗМІ

 

Останні два з лишком роки Харківщина жила у стані постійної управлінської кризи, і новий голова ХОДА Олег Синєгубов розглядається в Офісі президента, по суті, як антикризовий менеджер.

Про це пише "Ділова столиця" у статті "Оновлення вертикалі та формування команди. Як приживається новий губернатор Харківщини".

За словами видання, за два з лишком роки колишні керівники області не продемонстрували ефективної роботи, не знаходили спільної мови з місцевими елітами, допустили скандали у місцевому відділенні "Слуга народу" та довели до падіння рейтингу партії та президента.

"Олегу Синєгубову фактично доведеться перезапустити механізм президентського управління на Харківщині", - пишуть журналісти.

Проте, на думку видання, завдання Синєгубову ускладнює специфіка регіону, де серйозний вплив мають опозиційні до Зеленського політичні сили та місцеві представники великого бізнесу, які зазвичай дорого беруть за свою лояльність до Києва.

Втім, журналісти зазначають, що "всі місцеві нюанси Синєгубову відомі дуже добре, оскільки він сам харків'янин... Проте просто йому не буде, можливо, тому голова ОДА одразу продемонстрував дещо агресивний підхід до вирішення завдань".

Видання пише, що, хоча призначення Синєгубова відбулося перед Новим роком, "ніякого "давайте після свят" у роботі ХОДА не було". Вже створені робочі групи щодо вирішення в галузі проблем, зокрема, за найвідомішим довгобудом – обласним онкоцентром, який будується в рамках президентської програми. Крім того, перезапущений процес реорганізації РДА.

За даними видання, "найближчим часом очікуються нові призначення: Синєгубов вже формує команду".

Видання додає, що "сміливим кроком нового очільника ХОДА було відкрити для ЗМІ всі апаратні наради… Якщо півроку тому дуже багато харків'ян не могли відповісти на запитання "хто зараз очолює ХОДА", то, схоже, скоро вони точно знатимуть не тільки хто очолює, а й що відбувається у регіоні".

Нагадаємо, 24 грудня 2021 року президент Володимир Зеленський своїм указом призначив головою Харківської ОДА Олега Синєгубова, котрий на той момент уже два роки керував Полтавською облдержадміністрацією.

Зараз ви читаєте новину «У ОП розглядають нового голову Харківської ОДА Синєгубова як "антикризового менеджера" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути