Ексклюзиви
вівторок, 15 січня 2008 15:30

У НУ-НС розкритикували програму уряду Тимошенко

У НУ-НС розкритикували програму уряду Тимошенко
Народний депутат Ігор Кріль (фракція "Наша Україна – Народна самооборона") переконаний, що сьогоднішнє публічне обговорення Програми діяльності уряду є "черговою хвилею прагматичного піару" команди Юлії Тимошенко.

Про це йдеться у його заяві.

"Сьогоднішнє публічне обговорення Програми діяльності Кабінету Міністрів під керівництвом Юлії Тимошенко можна було б тільки вітати, якби коефіцієнт корисної дії від цього пафосного заходу хоча б трохи вийшов понад нульовий рівень. Єдиним його практичним наслідком буде чергова хвиля (напевно, висока) прагматичного піару, коли інформаційний шум стоїть сильний, але немає розуміння суті того, що відбулося", - сказав Кріль.

Кабмін почав свою роботу з широкої самореклами

На його переконання, нинішній Кабмін почав свою роботу з широкої самореклами.

"На урядових засіданнях міністри і віце-прем"єри дружно, з милими усмішками вихваляють один одного порізну і всю команду Тимошенковкупі за чітке бачення заобрійних перспектив, продумані рішення і рішучість у їх втіленні. При цьому буденна, чорнова робота з підготовки цих самих рішень не ведеться", - сказав депутат, додавши, що ще не відбулося жодного засідання Урядового комітету.

За його словами, громадськість так і не знає, з яких мотивів, на підставі чого і у який спосіб Кабінет Міністрів діятиме у найважливіших сферах.

Натомість, наголосив Кріль, "урядовці виходять на люди для представлення документа, який рясніє загальними деклараціями, але не містить тієї самої конкретики, за недотримання якої настає політична відповідальність".

"Виграш у будь-якому випадку: і з суспільством порадилися, і наслідків за невиконання розмитих планів уникнемо! Зазначу, що жоден закон не примушує Кабінет Міністрів радитися з народом щодо власної програми діяльності. Ця псевдопублічність є наслідком того, що в нас урядова програма біжить навздогін урядові: спочатку обирають прем"єр-міністра, формують уряд, а вже потім складають план його діяльності. Це все одно, що купити електрочайник, а потім думати, навіщо він потрібен і як ним користуватися", - вважає Кріль.

Саме тому, на його думку, Президент у проекті нового Закону "Про Кабінет Міністрів України" пропонує виправити цей нонсенс і формувати уряд одночасно із затвердженням програми його діяльності.

"Зверну увагу на декларативність і всеохопність урядової програми. Тут – широке поле для політичного маневру, який дозволить придумати легенду на випадок провалу. Тобто все, бодай мінімальне, що буде зроблено, виставлятиметься як вистраждана перемога, а всі невдачі будуть сховані за словесною ширмою "хотіли, але їм не дали". Більше реальних термінів і прізвищ відповідальних, шановні наші урядовці! Вкажіть міру і спосіб відповідальності за невиконання проголошеного!", - закликав Кріль.

Сьогодні відбулось громадське обговорення Програми діяльності Кабінету Міністрів України "Український прорив: для людей, а не політиків" за участю прем"єр-міністра України Юлії Тимошенко та членів уряду, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС розкритикували програму уряду Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути